Energia solara in Moldova – interviul directorului companiei Elenergy pentru ProTV


Distribuitorii de panouri solare din tara noastra afirma ca incepand cu vara anului 2022, ca urmare a majorarilor succesive la resursele de energie, cererea pentru serviciile oferite a crescut cu aproximativ 7 ori.

Oleg Bognibov, Directorul companiei Elenergy – https://elenergy.md/:
„A inceput sa se manifeste o cerere mai sporita in lunile octombrie-noiembrie 2022, atunci cand au aparut primele informatii despre cresterea pretului energiei electrice. Majoritatea solicitarilor vizeaza economisirea la facturi, nu doar la energia electrica, ci si la incalzire.”

Domnul Bognibov sustine ca in Moldova, peste 90% din panourile solare sunt importate din China. Datorita cresterii cererii, preturile au crescut si ele in aceast an, iar in speranta de a economisi, moldovenii apeleaza la panouri second-hand. Cu toate acestea, cei care doresc sa faca o astfel de investitie ar trebui sa se adreseze la specialisti.

Oleg Bognibov, Directorul companiei Elenergy – https://elenergy.md/:
„Exista, sa zicem asa, o cunoastere destul de redusa in randul populatiei si al furnizorilor in acest domeniu, pentru ca multi vorbesc despre panouri, clasa A, clasa B si alte asemenea clasificari invechite care nu mai sunt relevante. Unii speculeaza, spre exemplu, cu termenul “clasa S,” ceea ce nu are legatura cu marca Mercedes. Daca producatorul este clasificat in Tier 1 Bloomberg, deja asta ofera incredere ca producatorul este bun.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post