Panouri solare pentru casa in Moldova – Cum functioneaza sistem fotovoltaic On-Grid?

Un sistem On-Grid sau o centrală solară de rețea este conectată la rețeaua electrică, deci nu există baterii în ea. Principalul avantaj al centralelor on grid pentru locuințe este că înlocuiesc electricitatea din rețeaua principală cu electricitate din lumina soarelui în timp real și redirecționează electricitatea inutilă de la soare la rețea, care poate fi vândută în continuare folosind contorizarea neta.

Contorizarea netă este o schemă de sprijin de stat pentru cetățenii Republicii Moldova care doresc să producă energie electrică atât pentru consumul propriu, cât și pentru a da excesul de energie rețelei, dacă este necesar. Este demn de remarcat faptul că contorizarea netă în Moldova este un analog al “tarifului verde” în Ucraina sau în Rusia. Dacă doriți să aflați mai multe despre cum funcționează acest sistem și ce este necesar pentru aplicarea acestuia, vă recomandăm să citiți articolul nostru — “Tarif fix la energie solara in Republica Moldova“.

Centralele fotovoltaice de rețea au automatizare de protecție. Ajută la protejarea sistemului de supratensiune și scurtcircuite. Automatizarea de protecție este amplasată în cutia de distributie și constă dintr-un deconector și o siguranță.

O stație solară de rețea concepută pentru a acoperi consumul propriu are o putere medie de până la 30 kW. Dacă puterea stației este mai mare de 150 kW, atunci pentru punerea în funcțiune este necesar să se elibereze un certificat special de conformitate.

Trebuie spus că o stație solară de rețea nu poate fi singura sursă de energie. Acest lucru se datorează faptului că depinde de linia electrică, deci nu este capabilă să funcționeze normal dacă nu există energie electrică în rețeaua principală.

Deci, să ne concentrăm asupra modului în care funcționează sistemul On-Grid. Electricitatea de la panourile solare instalate pe acoperișul casei Dvs. este transmisă prin cabluri către invertor. El este cel care se sincronizează cu rețeaua în timpul lansării stației. După aceea, invertorul începe să convertească curentul din continuu in alternativ, ținând cont de parametrii rețelei casei, apoi curentul convertit este utilizat de aparatele electrice.

Pentru o mai mare siguranta a sistemului On-Grid, există și elemente de fixare speciale pentru panourile fotovoltaice, care asigură o fixare bună, necesară pentru funcționarea stabilă a instalației. Durabilitatea și siguranta instalației pot fi asigurate de panouri de înaltă calitate, așa că vă recomandăm să alegeți furnizori mari și de incredere care lucrează direct cu producătorul. Una dintre aceste companii din Moldova este Elenergy, care furnizează panouri direct de la producător și lucrează exclusiv cu companii din lista Tier 1 conform clasificării Bloomberg.

Cu toate acestea, dacă există o lipsă de energie de la soare în punctul de consum, atunci energia electrică din rețeaua municipala este “amestecată”. Există mai multe motive pentru care nu există suficientă energie. De exemplu, cerul este noros sau a început să se întunece. În acest caz, stația nu este capabilă să genereze cantitatea potrivită de energie. În plus, există cazuri în care mai multe aparate electrice consumă energie, astfel încât stația nu este capabilă să le furnizeze tuturor electricitate.

Astfel, putem evidenția următoarele avantaje ale panourilor solare pentru casele din Moldova în sistemul On-Grid:

1. Stația nu are nevoie de întreținere constantă;
2. Perioada de rambursare este de 7-8 ani, apoi obțineți un profit net;
3. Durabilitate;
4. Rentabilitatea sistemului, în comparație cu sistemele hybrid-e și autonome;
5. Protectia mediului inconjurator

Despre cum functioneaza sistemul fotovoltaic on-Grid la statia lui casnica povesteste clientul multumit in video-ul de mai jos:

4 thoughts on “Panouri solare pentru casa in Moldova – Cum functioneaza sistem fotovoltaic On-Grid?”

    1. Igor, buna! Amplasarea stației solare și mulți alți factori influențează costul final al proiectului. Puteți obține oferta actuală de preț pentru panouri solare, invertoare și alte componente sunând 060677766. De asemenea, vi se va face si calculul corect al costului intregului proiect, tinand cont de montarea și în funcție de necesitățile și dorințele Dumneavoastre.

  1. Buna ziua ., aș dori sa aflu pentru o casa la pămînt cit m-ar costa 5kw sau 10kw. Lucrul +materiale (sistemul ongrid). preț final., Straseni. Mulțumesc

    1. Dumitru, bună! Pretul statiei depinde de mai multi fatori, cum ar fi locul amplasarii (acoperis sau la sol), ce sisteme de prindere aveti nevoie și multe altele, mai bine telefonati 060677766, veți primi un calcul corect și detaliat pentru statia dumneavoastră.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post