Baterii solare pentru energie electrica Moldova – ce trebuie de stiut!

Moldova, cu climatul sau temperat continental, ofera un potential semnificativ pentru productia de energie electrica din surse regenerabile, in special din energia solara. Cu toate acestea, pentru a profita la maximum de beneficiile acestei resurse abundente, este crucial sa alegeti baterii solare de la producatori de incredere si sa abordati cu atentie intregul proces de instalare.

Calitatea pe primul loc

Un aspect esential pe care trebuie sa-l aveti in vedere atunci cand optati pentru panouri solare este calitatea acestora. Brandurile de incredere, precum Trina Solar, s-au dovedit a fi lideri in productia de panouri solare de inalta calitate. Alegand panouri de la astfel de producatori, va asigurati ca veti beneficia de eficienta si durabilitate remarcabile pe termen lung.

Sisteme de fixare: alegerea corecta pentru durabilitate

O alta consideratie importanta este sistemul de prindere pentru panouri. Producatorii de panouri solare strict recomanda utilizarea sistemelor de prindere din aluminiu, deoarece acest material este rezistent la coroziune. Cu toate acestea, unele companii de instalare pot alege sa utilizeze sisteme din metal negru pentru a economisi costuri. Acest compromis poate duce la probleme ulterioare si poate afecta durabilitatea intregii instalatii.
Care este motivul pentru care nu este recomandat sa montati direct panourile peste metalul negru? Pentru ca, atunci cand se incalzesc, carcasele panourilor din aluminiu vin in contact direct cu metalul negru, creand o pereche galvanica. In timpul incalzirii, acest lucru declanseaza o reactie de oxidare puternica. Drept urmare, etanseitatea este compromisa si, desigur, panoul sufera deteriorari.

Ce facem cu alte “maruntisuri”?

Nu trebuie subestimate nici componentele mici, precum conectorii si cablurile. Uneori, companiile necinstite pot sa economiseasca pe aceste componente, ceea ce poate duce la deteriorarea sistemului solar in timp.

Profitam la maxim de contorizarea neta!

Un alt avantaj important pentru cei care aleg sa instaleze baterii solare in Moldova este mecanismul de contorizare neta care functioneaza in prezent. Acest mecanism permite proprietarilor de statii solare sa furnizeze surplusul de energie produsa in retea si sa o utilizeze ulterior, de exemplu, in timpul iernii.
Mai multe detalii despre acest mecanism puteti vedea in video-ul nostru:

Cu toate acestea, trebuie mentionat ca acest mecanism va fi valabil doar pana la sfarsitul anului 2023, ceea ce inseamna ca este important sa va grabiti sa instalati statia inainte de aceasta data limita.
Dupa noul an, se va aplica un alt mecanism in care surplusul de energie va fi vandut furnizorului, iar atunci cand nu veti avea suficienta energie generata, veti cumpara inapoi de la furnizor la un alt pret. Prin urmare, momentul potrivit pentru a profita de beneficiile financiare ale contorizarii nete este acum.

In concluzie, bateriile solare reprezinta o solutie excelenta pentru obtinerea de energie electrica in Moldova. Cu toate acestea, pentru a asigura functionarea eficienta si durabila a sistemului solar, este esential sa alegeti baterii de la branduri de incredere si sa va consultati cu specialisti in domeniul. Compania Elenergy, cu peste 200 de statii fotovoltaice montate, reprezinta un partener de incredere pentru proiectele Dumneavoastra de energie solara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post