Sisteme hibride (On-grid cu acumulare)

Sisteme hibride (On-grid cu acumulare)

Sistemele hibride (On-grid cu acumulare) sunt acele sisteme alcatuite din panouri fotovoltaice, invertor On-grid, invertor/incarcator si acumulatori, cu posibilitatea injectarii in retea a surplusului de energie electrica.

Principiul de functionare:

Panourile solare prin intermediul invertorului On-grid alimenteaza direct consumatorul. In caz de insuficienta de energie, Invertorul/Incarcatorul  va furniza energie suplimentară de la acumulatorii solari sau de la reteaua nationala. In cazul cind energia solara este in exces, Invertorul /Incarcatorul va utiliza excesul de energie pentru a reîncărca bateria, și / sau pentru a furniza energie electrica inapoi în reteaua nationala.

In cazul lipsei retelei nationale, sistemul  se va deconecta automat  de la retea si va continua sa functioneze ca un sistem independent.

P.S. Un generator pe combustibil poate fi introdus in schema de functionare pentru a asigura o sursa suplimentara de energie electrica in cazuri exceptionale.

Sistemele mixte (On-grid cu acumulare) reprezinta solutia completa/optima pentru cei ce isi doresc sa devina independenti energetici sau pentru obtinerea unei facturi cit mai mici la energia electrica.

  Excesul de energie electrica poate fi vindut in reteaua nationala de energie electrica!


Schema de principiu:Produse pe pagină:
Sortare după:

Instalatie hibrida monofazata 3kW

Instalatia solara hibrida de 3kW cuprinde 10 panouri fotovoltaice policristaline de 3..

8.000,00 €

Comentează-ne pe Facebook

Comentarii ()